Раздел
Въпрос

Въпрос

Последни материали

Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Българско-български речници и други справочни материали « в научна област » Български език и литература «
Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Българско-руски и руско-български онлайн речници и справочни материали « в научна област » Език - Руски «
Ваня КитановаВаня Китанова
Студент
Сподели нов файл на тема » Криминална психология « в научна област » Психология «

Последни въпроси

Радослава ПеневаРадослава Пенева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Музика« в научна област »Педагогика«
Силвия ДрагановаСилвия Драганова
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Приобщаващо образование« в научна област »Педагогика«
Марияна ХаджиеваМарияна Хаджиева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Педагогика« в научна област »Педагогика«
Тук можете да помогнете на Ваш колега. Отговорът с най-много благодарности се счита за най-добър. Важно е да си помагаме!
<p>Парти Маркет - Онлайн магазин за парти аксесоари</p>
Зададен от:
Иван Догазанов
Студент
Отговори: 3
Преглеждания: 2672
19.11.2017, 14:10
Имплицитни и Експлицитни разходи, Еластичност
Научна област: Икономика
Дисциплина: Микроикономика
Висше училище: Университет по Архитектура. Строителство и Геодезия

Здравейте! Утре имам тест по Икономика. Та въпроса ми е някой ще може ли да ми поясни точно какво са 2-та вида разходи? И какво е еластичността и графиките към нея. Благодаря!

Ваш колега има нужда от файл?

Можете да споделяте учебни материали директно в платформата! Така те ще бъдат полезни и за други Ваши колеги. След като споделите файл, Вие можете да поставите линк към него, като отговор на въпроса. Благодарим Ви!


ВНИМАНИЕ!
Предлагането на платени услуги за изготвяне/предоставяне на материали е и винаги е било забранено в платформата! Нарушението на това правило ще води до деактиваране на профила.

Мариана Панова
От: Мариана Панова
Висше училище: Висше училище по агробизнес и развитие на регионите
19.11.2017, 19:19
Еластичността показва каква е степента на реакция на пазарните субекти по отношение на търсените/предлаганите количества от дадена стока под влияние на определена група от фактори, формиращи поведението на тези участници. Тези фактори могат да бъдат както ценови, така и неценови.Еластичността на търсенето е степента на реакция на потребителите, изразена чрез изменение на търсените количества стоки под влияние на изменение на детерминантите на търсенето. Най-важно значение има определянето на ценовата еластичност, на доходната еластичност и на кръстосаната еластичност на търсенето.

Ценовата еластичност на търсенето отразява как се изменят количествата на търсените от купувачите стоки при промени в техните пазарни цени или чувствителността на купувачите към цената. Колкото по-голяма е тази чувствителност, толкова по-голяма е ценовата еластичност на търсенето. Измерва се чрез коефициентът на ценова еластичност на търсенето, който е отношението между процентното изменение на търсеното количество от даден продукт и процентното изменение на неговата цена. По принцип той има отрицателно значение и това е така, защото кривата на търсенето е намаляваща, но в икономическата теория е прието да се използва неговата абсолютна величина.

Epd= ∆Qd(%)/∆p(%)
Дано ви е от полза.
Благодаря (2)
Иван Догазанов
От: Иван Догазанов
Висше училище: Университет по Архитектура. Строителство и Геодезия
20.11.2017, 00:49
Благодаря ви!
Благодаря (0)
Габриела Димитрова
От: Габриела Димитрова
Висше училище: Бургаски университет "Проф.Асен Златаров"
20.11.2017, 12:45
Здравейте,днес по късно като се прибера имам разработена тема на разбираем за студент език и ще ти я пратя . Дано помогне .
Благодаря (1)