Раздел
Въпрос

Въпрос

Последни материали

Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Влияние върху икономическата теория на Джон Мейнард Кейнс « в научна област » Икономика «
Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Пречиствателна станция - изчисления на производителност, оразмеряване « в научна област » Архитектура и строителство «
Анелия ДерневаАнелия Дернева
Студент
Сподели нов файл на тема » Качествени показатели на природните води, методи и съоражения за пречистване. К « в научна област » Строителство «

Последни въпроси

Светла МариноваСветла Маринова
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Обща финансова теория« в научна област »Икономика«
Зелиха МустафаЗелиха Мустафа
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »СГРИТ« в научна област »Медицина«
Йоана ПетроваЙоана Петрова
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Обща и възрастова психология« в научна област »Психология«
Тук можете да помогнете на Ваш колега. Отговорът с най-много благодарности се счита за най-добър. Важно е да си помагаме!
Зададен от:
дафина иванова
Студент
Отговори: 1
Преглеждания: 57
01.12.2021, 09:42
Определяне на културата на народ
Научна област: Педагогика
Дисциплина: Културна компетентност
Висше училище: Педагогически колеж към ВУ Св.Св. Кирил и Методий

Здравейте, имам за задача да направя анализ на учебник по изобразително изкуство в начален етап и по картините и изображенията в него да определя културата на даден народ. Някой правил ли е подобно нещо и бихте ли ми дали насоки как да го направя? Защото не разбирам как от една картина, с определено изображение, мога да определя културата на дадения народ. Благодаря ви предварително!

Ваш колега има нужда от файл?

Можете да споделяте учебни материали директно в платформата! Така те ще бъдат полезни и за други Ваши колеги. След като споделите файл, Вие можете да поставите линк към него, като отговор на въпроса. Благодарим Ви!
Вероника Георгиева
От: Вероника Георгиева
Висше училище: Софийски Университет "Св. Климент Охридски"
11.12.2021, 15:27
Може би ще Ви е по-лесно, ако опитате да обвържете културата на дадения народ на база факти за историята му, които може да разберете/разтълкувате посредством предоставените изображения в учебника. Например, ако в учебника има снимки на архитектурни паметници, да опитате да разтълкувате периода, в който са построени, характерните му особености, символиката, значението на тези паметници в съвремеността. По същия начин може да се процедира и с произведенията на изкуството от различни периоди (стил, автор, значение, скрити символи и замисли на художника), с представените различни занаяти (значение на цветовете, символите, цялостният процес), митологични символи, мозайки, та чак и до модерната архитектура, която може да се срещне в някои издания. Със сигурност отнема много време и задълбочаване в сърцевината, но си мисля, че именно това е начинът да се опознае и дефинира културата на един народ. Успех! :)
Благодаря (0)