Раздел
Сваляне на файл

Сваляне на файл

Последни въпроси

Радослава ПеневаРадослава Пенева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Музика« в научна област »Педагогика«
Силвия ДрагановаСилвия Драганова
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Приобщаващо образование« в научна област »Педагогика«
Марияна ХаджиеваМарияна Хаджиева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Педагогика« в научна област »Педагогика«

Последни материали

Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Българско-български речници и други справочни материали « в научна област » Български език и литература «
Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Българско-руски и руско-български онлайн речници и справочни материали « в научна област » Език - Руски «
Ваня КитановаВаня Китанова
Студент
Сподели нов файл на тема » Криминална психология « в научна област » Психология «
Тук можете безплатно (след регистрация) да свалите помощен материал, споделен от ваши колеги. Препоръчително е да проверите сваления файл с антивирусна програма.
<p>Парти Маркет - Онлайн магазин за парти аксесоари</p>
Споделено от:
Анонимно споделяне
Анонимно споделяне
Сваляния: 272
Коментари: 0
Благодаря: 29
12.01.2019, 07:57
Основи на зеленчукопроизводството
Висше училище: Лесотехнически университет
Научна област: Агрономия и аграрни науки
Дисциплина: Зеленчукопроизводство
Тип файл: Книга или учебник
Файлов формат: .PDF

1. Характерни особености на зеленчукопроизводството в света и България.
2. Значение на зеленчуците като храна и тяхната биологична стойност. Възможности за повишаване качеството на зеленчуците чрез селекцията, агротехническите мероприятия и др.
3. Произход и произходни центрове на зеленчуковите растения. Значение и предпоставка за изучаване биологичните особености на зеленчуковите растения и при селекцията.
4. Постановки при класификацията на зеленчуковите растения
5. Изисквания на зеленчуковите растения към почвата и хранителния режим през различните фази на растежа и развитието на растенията и качеството на получената продукция, възможности за тяхното регулиране.
6. Изисквания на зеленчуковите растения към въздушно газовия и водния режим през различните фази на растежа и развитието на растенията. Качеството на получената продукция, възможности за неговото регулиране.
7. Изисквания на зеленчуковите растения към топлината през различните фази на растежа и развитието на растенията. Качеството на получената продукция, възможности за тяхното регулиране.
8. Изисквания на зеленчуковите растения към светлината през различните фази на растежа и развитието на растенията. Качеството на получената продукция, възможности за тяхното регулиране.
9. Сеитбообращения в зеленчукопроизводство. Основни предпоставки за съставяне на зеленчукови сеитбообращения. Обработка на почвата и възможности за нейното намаление.
10. Теоретични основи и технологични решения при разсадопроизводството на зеленчуковите култури в култивационни съоръжения и на открито.
11. Размножаване на зеленчуковите растения. Значение и видове.
12. Култивационни съоръжения, използвани за отглеждане на зеленчуков разсад.
13. Домати-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида.
14. Ранно и късно полско производство на домати-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
15. Средноранно полско производство на домати-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
16. Пипер-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида.
17. Насоки на полско производство на пипер-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
18. Патладжан-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на патладжан-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
19. Краставица-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида.
20. Насоки на полско производство на краставицата-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
21. Готварска тиквичка-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на готварската тиквичка-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
22. Тикви произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на тиквата-значение на отглеждането, сортове и технологични решения
23. Дини произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на динята-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
24. Пъпеши произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на пъпешите-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
25. Главесто зеле-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на главесто зеле-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
26. Цветно зеле-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на цветното зеле-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
27. Зелен фасул-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на зеления фасул-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
28. Зелен грах-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на зеления грах-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
29. Лук-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на лука-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
30. Праз-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на праза-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
31. Чесън-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на чесъна-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
32. Морков-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство на моркова-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
33. Ряпа и репички-произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на вида. Насоки на полско производство-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
34. Листни зеленчукови култури-спанак и салата. Произход, стопанско значение, ботаническо описание и биологични особености на видовете. Насоки на полско производство-значение на отглеждането, сортове и технологични решения.
Нужна е регистрация!

Информация за авторски права

Платформата не носи отговорност за авторските права и съдържанието на споделените в нея учебни материали. Ако споделен учебен материал нарушава Вашите авторски права се свържете с нас незабавно.
Подобни файловеСтатистика:
Ръководство за интегрирано управление на вредителите при зърнено-житните култури
Научна област: Агрономия и аграрни науки
Дисциплина: Фитопатология
Тип файл: Книга или учебник
Сваляния: 92
Коментари: 0
Благодаря: 6
Наръчник "устойчиво земеделие"
Научна област: Агрономия и аграрни науки
Дисциплина: Биологично земеделие
Тип файл: Книга или учебник
Сваляния: 42
Коментари: 0
Благодаря: 3
Растениевъдство
Научна област: Агрономия и аграрни науки
Дисциплина: Растениевъдство
Тип файл: Книга или учебник
Сваляния: 219
Коментари: 0
Благодаря: 19
Виж библиотеката
Все още няма коментари за този файл.