Последни въпроси

Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Стажантска практика в училище« в научна област »Педагогика«

Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Изобразително изкуство« в научна област »Педагогика«

Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »инфекциозни болести« в научна област »Медицина«
Последни материали

Студент
Сподели нов файл на тема » СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. СЪДОВА И ЕНДОВАСКУЛАРНА ХИРУРГИЯ « в научна област » Медицина «

Студент
Сподели нов файл на тема » Мениджмънт на иновациите « в научна област » Педагогика «

Студент
Сподели нов файл на тема » Пиер Шоню - История на Латинска Америка « в научна област » История и археология «
Тук можете безплатно (след регистрация) да свалите помощен материал, споделен от ваши колеги. Препоръчително е да проверите сваления файл с антивирусна програма.
Споделено от: | ||
---|---|---|
![]() | Анонимно споделяне | Сваляния: 334 Коментари: 0 Благодаря: 18 |
19.06.2019, 23:40

Висше училище: Университети извън България
Научна област: Медицина
Дисциплина: Микробиология
Тип файл: Лекция
Файлов формат: .PDF
1. Микроскопски методи на оцветяване на микроорганизмите - наблюдение и интерпретиране
2. Обикновени хранителни среди - видове, състав, приложение. Описание на културелните
свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
3. Специални хранителни среди - видове, състав, приложение. Описание на културелните
свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
4. Елективни, селективни и диференциращи среди - видове, състав, приложение. Описание на
културелните свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
5. Анаеробно култивиране - методи. Култивиране при повишена концентрация на СО2.
6. Политропна среда на Клиглер - състав, начин на посяване, отчитане, приложение.
7. Определяне чувствителността на бактериите in vitro към антибиотици и химиотерапевтици
чрез метода на серийните разреждания (определяне на минимална инхибираща
концентрация).
8. Определяне чувствителността на бактериите in vitro към антибиотици и химиотерапевтици
чрез дифузионния метод на Бауер - Кърби.
9. Реакция аглутинация тип Грубер - принцип, извършване, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
10. Реакция аглутинация тип Видал - принцип, извършване, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
11. Коаглутинация, латекс- аглутинация, хемаглутинация - принцип, отчитане и
интерпретиране на резултатите.
12. Пръстенна преципитация по Асколи - принцип, извършване, отчитане и интерпретиране.
13. Преципитация в агаров гел - принцип, извършване, отчитане и интерпретиране.
14. АST реакция (определяне на антистрептолизинов титър) - принцип, отчитане и
интерпретиране на резултатите.
15. Реакция свързване на комплемента ( РСК) - принцип, отчитане и интерпретиране на
реакцията на Васерман.
16. Реакция ELISA - принцип, отчитане, интерпретиране. Имунофлуоресценция - пряк и
непряк метод, приложение.
17. Имунни реакции с белязани антигени или антитела.
18. Реакция вирусна хемаглутинация - принцип, отчитане, интерпретиране на резултатите.
19. Реакция задръжка на вирусната хемаглутинация - принцип, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
20. Вируснеутрализираща реакция - принцип, отчитане, интерпретиране
Нужна е регистрация!Научна област: Медицина
Дисциплина: Микробиология
Тип файл: Лекция
Файлов формат: .PDF
1. Микроскопски методи на оцветяване на микроорганизмите - наблюдение и интерпретиране
2. Обикновени хранителни среди - видове, състав, приложение. Описание на културелните
свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
3. Специални хранителни среди - видове, състав, приложение. Описание на културелните
свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
4. Елективни, селективни и диференциращи среди - видове, състав, приложение. Описание на
културелните свойства при растеж на течни и твърди хранителни среди.
5. Анаеробно култивиране - методи. Култивиране при повишена концентрация на СО2.
6. Политропна среда на Клиглер - състав, начин на посяване, отчитане, приложение.
7. Определяне чувствителността на бактериите in vitro към антибиотици и химиотерапевтици
чрез метода на серийните разреждания (определяне на минимална инхибираща
концентрация).
8. Определяне чувствителността на бактериите in vitro към антибиотици и химиотерапевтици
чрез дифузионния метод на Бауер - Кърби.
9. Реакция аглутинация тип Грубер - принцип, извършване, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
10. Реакция аглутинация тип Видал - принцип, извършване, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
11. Коаглутинация, латекс- аглутинация, хемаглутинация - принцип, отчитане и
интерпретиране на резултатите.
12. Пръстенна преципитация по Асколи - принцип, извършване, отчитане и интерпретиране.
13. Преципитация в агаров гел - принцип, извършване, отчитане и интерпретиране.
14. АST реакция (определяне на антистрептолизинов титър) - принцип, отчитане и
интерпретиране на резултатите.
15. Реакция свързване на комплемента ( РСК) - принцип, отчитане и интерпретиране на
реакцията на Васерман.
16. Реакция ELISA - принцип, отчитане, интерпретиране. Имунофлуоресценция - пряк и
непряк метод, приложение.
17. Имунни реакции с белязани антигени или антитела.
18. Реакция вирусна хемаглутинация - принцип, отчитане, интерпретиране на резултатите.
19. Реакция задръжка на вирусната хемаглутинация - принцип, отчитане, интерпретиране на
резултатите.
20. Вируснеутрализираща реакция - принцип, отчитане, интерпретиране
Информация за авторски права
Платформата не носи отговорност за авторските права и съдържанието на споделените в нея учебни материали. Ако споделен учебен материал нарушава Вашите авторски права се свържете с нас незабавно.
Все още няма коментари за този файл.