Раздел
Въпрос

Въпрос

Последни материали

Анонимно споделянеАнонимно споделяне
Студент
Сподели нов файл на тема » Българско-руски и руско-български онлайн речници и справочни материали « в научна област » Език - Руски «
Ваня КитановаВаня Китанова
Студент
Сподели нов файл на тема » Криминална психология « в научна област » Психология «
Росица ПетроваРосица Петрова
Студент
Сподели нов файл на тема » Предучилищна педагогика « в научна област » Педагогика «

Последни въпроси

Радослава ПеневаРадослава Пенева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Музика« в научна област »Педагогика«
Силвия ДрагановаСилвия Драганова
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Приобщаващо образование« в научна област »Педагогика«
Марияна ХаджиеваМарияна Хаджиева
Студент
Имам нужда от помощ по дисциплина »Педагогика« в научна област »Педагогика«
Тук можете да помогнете на Ваш колега. Отговорът с най-много благодарности се счита за най-добър. Важно е да си помагаме!
<p>Парти Маркет - Онлайн магазин за парти аксесоари</p>
Зададен от:
Мариела Стоименова
Студент
Отговори: 3
Преглеждания: 1855
21.11.2017, 17:17
Помощ относно казус
Научна област: Право
Дисциплина: Основи на правото
Висше училище: УНСС

Здравейте, мили колеги!

Имам нужда от Вашата помощ, относно решаване на един казус по Основи на правото. Прикачено изпращам снимка на казуса.

Предварително благодаря на тези, които се отзоват и помогнат!
Снимка (4)

Ваш колега има нужда от файл?

Можете да споделяте учебни материали директно в платформата! Така те ще бъдат полезни и за други Ваши колеги. След като споделите файл, Вие можете да поставите линк към него, като отговор на въпроса. Благодарим Ви!


ВНИМАНИЕ!
Предлагането на платени услуги за изготвяне/предоставяне на материали е и винаги е било забранено в платформата! Нарушението на това правило ще води до деактиваране на профила.

Александра Воденичарска
От: Александра Воденичарска
Висше училище: Великотърновски университет "Св.Св.Кирил и Методий"
24.11.2017, 23:19
Служителката е назначена с трудов договор, следователно е служебно правоотношение. Тя има право да е вписана в съда като вещо лице, освен в случаите, в които друго не е упоменато в договора ѝ. Освен АПК, може да използвате и ЗМС, ЗВЛ, мисля че и ЗАНН. Заповедта не може да се обжалва пред Окръжен съд, а пред Административен, мисля че дори и да е двуистанционно пак не може.. УСПЕХ!
Благодаря (5)
Пламен Стефанов
От: Пламен Стефанов
Висше училище: Софийски Университет "Св. Климент Охридски"
25.11.2017, 09:30
Казусът ти е трудовоправен и общо взето е избистрен с малоумщина. Въпросите, които са зададени нямат нищо общо с естеството на спора. Въпросите са зададени, за да се види дали разбирате същността на административното производство.Единствените закони, които може да използваш са ЗМСМА и АПК. ЗАНН е за констатиране на адм. нарушения и налагане на наказания с постановление. В случая се издава заповед на кмет, която е индивидуален административен акт по смисъла на АПК. Обжалването в съдебна фаза е пред адм. съд и после пред ВАС и това е всичко. А правомощията на кмета и правното му положение ще ги намериш изписани в ЗМСМА. Правната характеристика на ИАА в АПК е ясно посочена и се вижда на какви критерии следва да отговаря. А относно самата заповед, тя е абсолютно незаконна, тъй като глобите и удръжките са абсолютно забранени като санкция по трудови или служебни правоотношения.
Благодаря (3)
Наско Малинов
От: Наско Малинов
Висше училище: УНСС
26.01.2018, 13:47
Здравейте,
В съответния спор имаме 2 отношения - едното е със съда, а другото е със общинската администрация. Намалянето на 20 % от заплатата на С.М. е по смисъла на Кодекса на труда и следователно е трудово правоотношение, а не административно. Според чл.45 ЗМСМА, където е упоменато за ролята на кмета и по смисъла на същия този член - заповедта му НЕ Е административен акт. Още повече, че тук роля на Окръжен съд не можем да намерим, би следвало да е пред Административен съд, защото там се обжалват АА. Отношението между нея и съда не е административно правоотношение. Невъзможно е съдът да разгледа този иск. Заповедта е нищожна и делото се прекратява.
Благодаря (0)